// Kezelések


picture
picture

Computeres állapotfelmérés

A computeres állapotfelméréshez használt készülékekkel fájdalommentesen és fizikai behatást – invazív beavatkozást – nélkülözve kapunk információt a szervezetben folyó kórós illetve kórossá válható folyamatokról. Hasonlóan kell elképzelni, mint egy EKG vagy EEG vizsgálatot. A vizsgálandó személy csukló-, illetve bokapántokat valamint egy homlokpántot kap.

Az ezeken át közvetített mintegy hétezer biostimulációs jelre adott válaszreakciókból pontos következtetések vonhatóak le többek között:

A vizsgálat után, melynek időtartama kb. 1,5-2 óra, számos terápiás lehetőség közül, személyre szabottan választható ki az adott szervezet számára legmegfelelőbb. Ez lehet akár homeopátia, akupunktúra, biorezonancia, Bach-virágterápia vagy hagyományos gyógykezelés is.

picture
picture

Biorezonancia terápia – BRT vissza az oldal tetejére

A készülékben közel száz program szolgál a kezelések alapjául

Kezeléseinket két különböző készülékkel végezzük. Az egyik készülék külső gerjesztésű, fix elektromágneses jelek kisugárzásával dolgozik. A programok a szervezet öngyógyító folyamatait serkentik, megfelelő számú kezelés után a sejtek képesek lesznek „újratanulni” azokat a rezgéseket, amelyek egészséges működésükhöz kellenek.

A másik készülék segítségével a szervezet hibás, saját – endogén – jeleit személyre szabottan harmonizáljuk. A kijavított elektromágneses jeleket a szervezet felismeri és a különböző betegségeket okozó energetikai egyensúlyzavarok helyreállításával a gyógyulási folyamat beindul.

Mivel a betegségeket és azok tüneteit a sejtek által kibocsátott hibás biofizikai jelek által vezérelt kórós biokémiai folyamatok okozzák, ezért a kezeléssel gyógyszer és mellékhatás mentes oki terápiát valósítunk meg.

A biorezonanciás kezelés kizárólag olyan területen fejti ki hatását, ahol a sejtműködés hibás. Az egészségesen működő sejtek nem reagálnak.

A biorezonancia terápia bármilyen más gyógymóddal kombinálható, akár hagyományos gyógyszeres kezeléssel is.

A készülék kiválóan alkalmas különféle szenvedélybetegségekről - elsősorban a dohányzásról – való leszoktatásra is.

A kezelés 3 lépésben történik (lehetőség szerint egy héten belül):

Az első kezelésre el kell hozni az utoljára elszívott cigaretta csikket.

Itt szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a leszokatás csak abban az esetben sikeres és tartós, ha az illető valóban LE AKAR szokni, és nem más kedvéért vagy kényszerből teszi. Mi csak a tudat alatti kötődést szüntetjük meg, a tudatos döntést a leszokni vágyó hozza meg!

A kezelés 3 lépésben történik (lehetőség szerint egy héten belül):

Az első kezelésre el kell hozni az utoljára elszívott cigaretta csikket.

Itt szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a leszokatás csak abban az esetben sikeres és tartós, ha az illető valóban LE AKAR szokni, és nem más kedvéért vagy kényszerből teszi. Mi csak a tudat alatti kötődést szüntetjük meg, a tudatos döntést a leszokni vágyó hozza meg!

picture
picture

Akupunktúra vissza az oldal tetejére

Az akupunktúra a hagyományos kínai orvoslás (HKO) egyik ága, egy átfogó diagnosztikus és terápiás eljárás, mely több ezer éves múltra tekint vissza. Magyarországon a 80-as évek óta elismert, és elfogadott gyógymód.

Az akupunktúra elemei, az akupunktúrás pontok és vezetékek, a meridiánok. 12 fő, 8 extra meridián és 361 klasszikus pont van.
A meridiánokon keresztül áramlik az úgynevezett életenergia a QI, „csi”, meghatározott sorrendben, mely kétóránként más-más meridiánban éri el csúcspontját. Ennek szabad áramlása a feltétele a szervezet egyensúlyának, egészséges működésének. A meridiánokon keresztül elérhetőek különböző szervek, szövetek, testrészek. A HKO szerint az akupunktúrás pontok a testünket behálózó és egymással összefüggő meridián rendszer felszínre vezető nyílásai.

Az akupunktúra során a bőr meghatározott pontjainak tűszúrással való ingerlésével lehet gyógyhatást elérni, fájdalmat csillapítani. Energia szegény területre energiát juttatni, illetve felesleges energiát elvezetni (tonizálni, vagy szedálni). A pontokat más módszerrel is lehet kezelni, pl. lézerrel vagy elektro-akupunktúrával.

Az akupunktúrával (tű, lézer-, és elektro-akupunktúra) kezelt betegségek:

Idegrendszeri betegségek:

Mozgásszervi betegségek:

Hormonális zavarok:

Légúti betegségek:

Emésztőrendszer betegségei:

Pszichés és pszichoszomatikus panaszok:

Az akupunktúra során nem viszünk be idegen anyagot a szervezetbe, nincs káros mellékhatás. A kezelés során a szervezet kibillent egyensúlyi állapotának a visszaállítása a cél.
A kezelések száma minden páciens esetében egyéni megítélést igényel.

picture
picture

Homeopátia – „hasonlót a hasonlóval”vissza az oldal tetejére

A homeopátiás szerek a szervezet öngyógyítását segítik elő. Arra törekednek, hogy a különféle betegségek hatására kibillent egyensúly minél gyorsabban visszaálljon. A homeopátiás gyógyítása hagyománya régi keletű. A „hasonlóság” törvényének ismerete és használata az ősi India ajurvédikus orvosaitól származik, továbbá az ősi görög orvosoktól, mint például Hippokrates. Dr. Samuel Hahnemann nevéhez fűződik a homeopátia újrafelfedezése és alaptörvényeinek rendszerbe foglalása az 1800-as évek elején.

Az ókori orvosok által ismert és Hahnemann által is megerősített egyik alapelv az, hogy a vegyületek, amelyek az emberen adott tünet-együttest váltanak ki, megfelelő készítmény formájában (erősen hígítva) és mechanikai energiát közölve velük, ún. potenciálva, illetve dinamizálva alkalmasak e tünet-együttesek kezelésére.

A homeopátiás szerek gyógyszernek minősülnek az egész világon. Alkalmasak akut és krónikus betegségek gyógyítására önmagukban, illetve egyéb természetgyógyászati módszerekkel kiegészítve.

A homeopátia nagyszerű terápiás előnyei közül az egyik az, hogy képes javítani a beteg energiaszintjén, amely a fizikai-mentális-érzelmi állapot javulásához vezet. Az élettani, a mentális és érzelmi összhang visszaszerzéséig és az egyensúlyhoz való fokozatos visszatérésig napok, hetek vagy hónapok is eltelhetnek, és ehhez a megfelelő szer egyetlen adagja is elég lehet.


Bach-virágterápia vissza az oldal tetejére

A Bach-virágterápia története mintegy 70 évre tekint vissza. A betegség valódi okait keresi és kezeli, a betegre koncentrál nem pedig a betegségre, fájdalommentes, nincsenek mellékhatásai. A természet erőivel illetve anyagaival dolgozik. Felfedezése és rendszerbe szedése Dr. Edward Bach (1883-1936) angol orvos nevéhez fűződik. A Bach-virágterápia rendszerében 38 virágesszencia található, ezek mindegyike vadon élő fák, bokrok, növények virágaiból készül. A készítés során semmilyen állati vagy szintetikus anyagot nem használnak, nem tartalmaznak virágport vagy egyéb allergén anyagot, éppen ezért alkalmazásuk mellékhatás mentes. A Bach-virágterápia hatékonyan támogatja más terápiák gyógyhatását, egyaránt jól kombinálható a hagyományos orvosi és egyéb természetgyógyászati módszerekkel.
Az esszenciák segítséget nyújtanak lelki nehézségek – félelmek, önbizalomhiány, szomorúság, stb. – pszichoszomatikus betegségek – álmatlanság, emésztőszervi panaszok, stb. – illetve különböző stressz helyzetek – iskolai, munkahelyi nehézségek, stb. – területén.